Hey hallo daar! Welkom bij ons 3e blog omtrent de opdracht van het Cobra museum om een geheel nieuw productassortiment te creëren. Ben je hier toevallig terecht gekomen en vind je het interessant om meer te weten te komen? Dan adviseren wij je om eerst even onze voorgaande blogs te lezen, die precies uitleggen hoe we tot onze concepten en aanvullende onderzoeksresultaten zijn gekomen.
Sprint III: de prototyping en testfase
Tijdens deze 3e sprint van de Design Thinking methode zijn we druk aan de slag gegaan om een overkoepelend concept te bedenken van de drie concepten die we vanuit de 2e sprint hebben bedacht, dit waren: fashion, The Cobra Lifestyle en foto&film. Om producten test klaar te maken was het dus de taak aan onze groep om een productassortiment te ontwikkelen wat alle drie de concepten zou omvatten. Hiervoor hebben we met een expert op het gebied van kunstuitingen en communicatie gesproken. Deze meeting was voor onze groep ontzettend verhelderend en deed ons inzien dat we heel graag de exclusiviteit en het gevoel van de Cobra-stroom wilde onderstrepen. Daarnaast zouden de meeste producten in samenspraak met de bezoekers gevormd kunnen worden en moet er een schockerend effect gecreëerd worden, iets waar de Cobra-beweging bekend om stond.
Na een aantal brainstorms over welke naam we het productassortiment zouden geven, ontstond de naam ‘DI-Cobra’, een leuke naam speling op het bekende DIY (Do It Yourself). In voorgaande blogs was al te lezen dat we graag co-creatie wilde implementeren binnen de concepten, dus was het bedenken van DI-Cobra, ‘Do it the Cobra way’ niet zo ver verwijderd van ons originele plan. Met deze naam is dan ook de intentie ontstaan om producten te ontwikkelen die exclusief voor het Cobra Museum gaan zijn. De producten bevatten kleurgebruik wat kenmerkend is voor de Cobra-beweging: fel, expressief en aan de verbeelding overlatend dat ieder mens een kunstenaar kan zijn wanneer hij of zij dat wil. Daarnaast hebben we voor het grootste gedeelte vastgehouden aan producten die we al hadden bedacht bij de drie concepten (afbeelding invoegen van logo DI-Cobra).
Naast de creatie van een concept, is er ook nog tijd geweest voor teambuilding! Zo zijn we in de allereerste week van deze periode naar het EYE filmmuseum geweest, zijn we op bezoek geweest bij Q-dance en hebben we een bezoek gebracht aan de immersive experience van AMAZE. Vooral het bezoek aan een aantal ex-studenten van onze opleiding die hun weg omhoog hebben gevonden binnen Q-dance en hun verhalen over hoe zij de geplande evenementen van afgelopen anderhalf jaar online hebben weten te organiseren was inspirerend en leerzaam om te hebben vernomen. Ook het bezoek aan AMAZE was een leuke ervaring en iets totaal anders dan dat wij ooit hebben meegemaakt!
Na de teambuilding activiteiten zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan met de testfase. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de doelgroep onze producten kan testen? Dit begint natuurlijk bij het visualiseren van de producten. Natuurlijk hadden we dit al gedaan, maar toch wilden we de producten nog beter laten overkomen. Gelukkig hebben wij een teamlid die een echt photoshop talent is! We gaven de producten meer kleur, betere designs en fantastische teksten. Goed gevisualiseerde producten zijn immers een goede start voor de testfase! Om onze producten te peilen bij de bezoekers hebben we een Instagrampagina aangemaakt, want daar is onze doelgroep het meest op te vinden! We zijn begonnen met een enquête, maar zitten nog midden in deze fase. Tijdens de conceptfase hebben we zoals verteld twee experts ontmoet: Maik Mager en Lola Lindhout! Wat was dat een super toffe ervaring. Maik is dus kunstenares en Lola een echt marketing/ communicatie talent. Zij hebben ons geholpen met het vormgeven van de producten en ook op welke wijze we deze het beste in de markt kunnen zetten. Het is een echte aanrader om experts te benaderen, want wij waren daarna meteen weer op de goede weg! Nu we de producten geheel hebben ontwikkeld als prototypes, zullen we Maik ook vragen om ons feedback te geven, zodat we de producten nog beter kunnen maken.
De testfase is zoals gezegd begonnen met een enquête onder de doelgroep, want we moeten er natuurlijk wel achter komen of onze producten in de smaak vallen. We plannen ook gesprekken met groepen studenten om de producten te testen, directe feedback is belangrijk! Alle feedback wordt verwerkt in een definitief product assortiment voor de Cobra museumshop. Daarnagaan we door met marketing en onderzoeken hoe we de (jonge) consument het best kunnen bereiken.
Tot de volgende update!
Team Cobra