Deze periode hebben wij ons bezig gehouden met sprint 3, welke in het teken stond van het prototype voor het concept. Na de reviewsessie met de opdrachtgever mochten wij hard aan de slag aangezien ze elk gepresenteerde concept erg leuk vonden. Vandaar dat wij een combinatie van de drie concepten mochten gaan maken.
Na deze reviewsessie zijn wij bezig geweest om te bedenken hoe wij de drie losse concepten konden samenvoegen tot een nieuw concept met een overkoepelend thema. Nadat we hier over hebben vergaderd is de overkoepelende naam ‘Be heard, Be seen, Be known’ eruit gekomen. Deze naam/slogan vertelt precies het doel van De Parade 2.0, aangezien je gehoord wordt, gezien en bekend wordt.
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het bedenken van een prototype van ons nieuwe concept. Er is een prototype gemaakt aangezien we het concept mochten gaan testen bij een aantal experts om te kijken of het concept zoals wij dit nu bedacht hebben goed in de smaak valt. Wij hebben besloten om ons concept weer te geven door middel van een plattegrond.
Deze plattegrond is op een website geplaatst als hulpmiddel om het prototype te kunnen testen. Op de plattegrond zijn een aantal icoontjes te zien, waar op geklikt kan worden. Voorbeelden van icoontjes zijn bijvoorbeeld een kiosk/entree/foodtruck etc. Wanneer hierop wordt geklikt verschijnt er een filmpje die uitlegt wat dit onderdeel inhoudt en/of een stukje met een kort informatie tekstje.
Na het maken van het prototype zijn we aan de slag gegaan met het maken van een testplan en het uitnodigen van de experts. Hiervoor hebben wij hulp gekregen van onze opdrachtgever, zij hebben ons een aantal experts aangereikt. Wij hebben die experts benaderd en wij hebben met de projectgroep via MS Teams een test bij deze experts aangenomen. Dit hebben wij gedaan door middel van een vragenformulier waarop de experts iedere keer konden vertellen wat ze van een bepaald onderdeel van ons concept vonden. Dit formulier was van tevoren opgestuurd, zodat de experts zich al een beetje konden voorbereiden. Tijdens het testen vroegen wij aan de experts om de icoontjes van de plattegrond langs te gaan waarna wij hen hebben bevraagd. Dit hebben wij gedaan met 7 experts uit het werkveld waar we veel input uit hebben gekregen.
Ook hebben we ons prototype laten testen bij de gebruikersdoelgroep. Wij hebben hiervoor dezelfde mensen kunnen benaderen die we ook hebben geïnterviewd in de eerste sprint.
Nadat we bij iedereen het prototype hebben getest zijn we aan de slag gegaan om te bedenken wat we aan het concept moeten aanpassen om het te optimaliseren en aan alle wensen en behoeften van De Parade/experts en gebruikersdoelgroep te laten voldoen. Over het algemeen kregen we te horen dat ze het een heel erg leuk concept vonden en waren ze erg enthousiast. Wel werd er als tip meegegeven dat wij ons misschien beter op een bepaald onderdeel konden focussen dan op alles tegelijk. Uit de test kwam onder andere ook naar voren dat de talententent een goed idee is maar misschien op een andere manier ingestoken kan worden. Hier waren wij het mee eens en zijn vervolgens aan de slag gegaan om dit idee nog beter uit te werken. Wij hebben uiteindelijk besloten om in de talententent een programmering te maken waarbij hogescholen een tijdsblok krijgen waar afstudeerders/afgestudeerden kunnen performen. Op deze manier krijgen talenten, die aan het begin van hun carrière staan, een kans zich te laten zien. Dit is een voorbeeld van een verandering die we hebben doorgevoerd in het concept. Niet alle aanpassingen worden in deze blog beschreven aangezien dit er nogal een aantal zijn 😊.
Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met het maken van een customer journey map. Deze is gemaakt op basis van de drie persona’s die in de eerste sprint is gemaakt. Op deze map is te zien hoe onze persona’s De Parade 2.0 beleven en welke touchpoints zij tegenkomen tijdens het bezoek.
Wij vinden het ontzettend leuk dat De Parade zo enthousiast was over de concepten. Nu gaan wij deze volgende week opnieuw aan hen presenteren. Momenteel hebben wij er een totaalconcept van gemaakt, die door een testronde is gegaan en op basis daarvan weer is verbeterd. Aan de hand van de reactie van De Parade zelf gaan wij aan de slag om een geheel implementatieplan te maken voor het concept. Deze bestaat onder andere uit een financieel plan/marketingcommunicatieplan/ business model canvas en het visualiseren van het eindconcept. Kortom nog genoeg te doen dus. Jullie horen weer van ons over 4 weken. Nu hard aan de slag!