Welkom bij de 4e en alweer de laatste blog van Community LAB.
We kunnen niet genoeg van jullie krijgen dus hier is alweer onze tweede blogpost van het nieuwe jaar. Het GreenLAB concept werd voor ons steeds duidelijker en door feedback en testen hebben we het concept zoals in de vorige blogpost beschreven, verder uit kunnen werken. Hoewel we het eindproduct zelf al redelijk kunnen voelen is het nu tijd om uit te zoeken en te beschrijven hoe GreenLAB ook echt kan worden uitgevoerd.

Een belangrijk onderdeel van de laatste fase (Deliver of Uitwerking) van de Design Thinking methode is dan ook het maken van een implementatieplan en marketingplan. Omdat de gasten van GreenLAB actief meedoen aan de activiteiten zoals de workshops, pizzabakken en het onderhouden van de moestuin is er naast het faciliteren van materiaal (zoals tuingereedschap en pizzadeeg) niet veel werk voor LAB111 bij de uitvoer van de onderdelen.
Om het concept laagdrempelig te houden is er gekeken naar fondsen en subsidies die aangevraagd kunnen worden voor de uitvoer van GreenLAB. Na overleg met financieel consultant Jacco en opdrachtgever Daan hebben we besloten om bij de implementatie zowel te kijken naar een goedkope als een duurdere optie. Een bekendere spreker is bijvoorbeeld duurder maar heeft ook meer aantrekkingskracht waardoor er mogelijk meer kaartjes worden verkocht. Het implementatieplan is dus een soort van blueprint voor LAB111 om het GreenLAB concept uit te kunnen voeren.


Om te zorgen dat Daan ook een indruk krijgt van het koopproces en communicatie met de bezoeker is er een voorbeeld gemaakt van hoe de bezoeker een kaartje koopt. Een belangrijk detail hierbij is dat de bezoeker bij het reserveren kan kiezen tussen welke onderdelen/ activiteiten hij of zij wel of niet wil bezoeken. Naast dat dit de bezoeker de mogelijkheid geeft om activiteiten naar voorkeur uit te kiezen, heeft LAB111 kijk op mogelijke drukte en zou er bij overbezetting voorrang gegeven kunnen worden aan buurtbewoners.
Om het concept te promoten zijn er 3 verschillende opties beschreven. Elke optie is gericht op een ander segment buurtbewoners. Bij elke optie is voor een van onze eerder beschreven persona’s beschreven hoe deze benaderd kunnen worden zodat LAB111 ook echt alle buurtbewoners kan bereiken.

Tijdens de laatste fase van het project hebben we toegewerkt naar een presentatie voor de opdrachtgever (Daan van LAB111). Om Daan niet alleen het concept te laten zien maar ook echt zich in het concept te laten wanen is er een filmpje van GreenLAB gemaakt met hierbij de communicatie voor en na het evenement. Om de onderdelen in het filmpje te bekrachtigen hebben we er bijpassende quotes van buurtbewoners bij gezet die voorkwamen uit onze interviews. De presentatie ging goed en Daan was erg onder de indruk van het filmpje. Ben jij benieuwd naar het GreenLAB concept en het filmpje? Bekijk het filmpje hieronder.
Heel erg bedankt voor het lezen van onze blog en we hopen dat je er net als ons ook van hebt genoten.
Over en fruit,
Het Community LAB team