Prototyping en testing
Hoi, leuk dat je het nieuwe blog van projectgroep De Parade leest! In onze vorige blogs kun je lezen over de eerste twee fases van Design Thinking (Discover en Design). Hierbij hebben wij een concept ontwikkeld voor rondreizend theaterfestival De Parade. Wij zijn inmiddels in de Develop fase, waarin wij een prototype hebben gemaakt dat wij bij de doelgroep hebben getest.
Het concept uitwerken
De eerste stap van de Develop fase was het concreet en definitief maken van het concept voor De Parade. Wij hebben een ontdekkingstocht voor gezinnen bedacht, die zij samen kunnen doen tijdens de KinderParade. Het doel is om samen te werken, kennis op te doen over De Parade en er een beloning voor terug te krijgen. Het concept is uniek door de mate waarin het verschilt van een standaard speurtocht. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen en krijgen geheimen over De Parade te horen. Tijdens de ontdekkingstocht lopen gezinnen rond over het Paradeterrein, beantwoorden vragen die hen letters opleveren, genieten van alles dat De Parade verder te bieden heeft en sluiten af met een exclusieve tentoonstelling in de Geheime Tent. De naam van de voorstelling wordt gevormd door de verzamelde letters. Tussendoor krijgen kinderen een workshop van Boks-je-Kunst, die een eigen tent op het terrein hebben, waar geknutseld wordt met restmaterialen. Deze materialen vormen voor ieder kind een ander rekwisiet dat gebruikt zal worden tijdens de tentoonstelling in de Geheime Tent. Het concept zal er ook nog eens voor zorgen dat de gezinnen langer blijven en kunnen genieten van de avondparade. Het overkoepelende doel is ervoor te zorgen dat kinderen de mogelijkheid krijgen om De Parade samen met hun ouders te leren kennen en de opdrachtgever andersom tegelijkertijd een sterke band met hun bezoekers opbouwt. Wij hebben het concept samen met medewerkers van De Parade en Boks-je-Kunst ontwikkeld. Zij hebben namelijk alle kennis over De Parade al en versterken ons concept hiermee.
Wij hebben aan de hand van het 5E-model een Customer Journey Map gemaakt. Deze geeft precies weer hoe de klant de reis van het concept aflegt. Het draait hierbij om de ervaring van de klant met de organisatie. In ons geval hebben wij dit gebaseerd op onze persona’s om de reis zo goed mogelijk vanuit het oog van onze doelgroep te kunnen bekijken.
Het concept testen
Om het concept bij de doelgroep te testen, hebben wij meerdere manieren gebruikt om dit in kaart te brengen. Hiervoor hebben wij een User Storyboard en een prototype gemaakt in overleg met Boks-je-Kunst.
User Story Board
In onderstaande foto staat onze User Story Board afgebeeld, waarin de ontdekkingstocht als een kort verhaal vanuit de persona is geschetst. In acht plaatjes wordt de Customer Journey vanaf het moment van de behoefte tot aan de tevredenheid getoond. Toen wij dit aan de doelgroep lieten zien, werd bij hen duidelijk dat zij nog niet bewust waren van deze behoefte. Het Story Board was dus een goede methode om dit onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.
Prototype in de vorm van een video
Vervolgens hebben wij via Animaker in een korte video laten zien hoe het concept in zijn werking zal gaan. De klant wordt nogmaals meegenomen door alle stappen en krijgt hiermee een duidelijker beeld van het Paradeterrein en hoe de ontdekkingstocht in zijn werking zal gaan. Mocht je de video willen bekijken, kan dat via deze link: https://1drv.ms/v/s!Avg4MkQkUUl1gxhnwL51HBia2fbO?e=Y4Bwrz
Boks-je-Kunst
Het leukste gedeelte is natuurlijk het uittesten van een activiteit met de doelgroep. Dit heeft een van onze teamgenoten met zijn zusje gedaan. Vanuit Boks-je-Kunst hebben wij één van hun projecten ontvangen die wij zelf mochten uitproberen. Dit was voor ons de perfecte kans om deze te testen met de doelgroep aangezien Boks-je-Kunst een onderdeel van de ontdekkingstocht is. Hierbij konden wij meteen bepalen of het een te moeilijk knutselwerk was en wat zij ervan vond.
Alle uitkomsten van de testresultaten nemen wij mee naar de volgende en laatste fase van dit project; de Deliver fase. Tot de volgende!