Hi, leuk dat je weer een nieuw blog van Slow Beat Consultancy in opdracht voor De Parade leest! 😊
In onze vorige twee blogs is te lezen wie wij zijn en voor welke opdrachtgever wij bij Cultural Experiences aan een project werken. Aan het begin van sprint 2 hadden wij als team al veel vooruitgang geboekt. De volgende stap was het bedenken van concepten voor De KinderParade. Tijdens een brainstormsessie hebben wij een interessante methode gebruikt, waarbij wij zestien minuten lang elke minuut een idee opschreven. Hierbij kwam er van alles in ons op, wat resulteerde in bijzondere, gekke, maar ook goede ideeën.
Deze ideeën hebben wij in een COCD-box verdeeld op basis van haalbaarheid en originaliteit. Uit al deze ideeën hebben wij er drie gekozen, die wij aan de opdrachtgever hebben voorgelegd. De drie ideeën waren de volgende:
- Mysteries van De Parade; hierbij doen gezinnen samen een speurtocht over het Paradeterrein en leren zij over de geheimen van De Parade
- Knutsel & Connect; bij dit concept bouwen gezinnen samen aan een kunstwerk dat op De Parade zal komen te staan en met hen meereist naar elke stad
- Komt dat zien, komt dat zien; bij het derde concept krijgen de kinderen de mogelijkheid om samen met de theatermakers een voorstelling te spelen voor hun ouders.
Deze concepten hebben wij op locatie bij de opdrachtgever in de Tolhuistuin gepresenteerd. Hier hebben wij hele positieve feedback op ontvangen en heeft ons een duidelijker beeld gegeven in welke richting wij wel en niet voor hen op wilden gaan: Mysteries van de Parade scoorde het best, met co-creatie elementen uit het tweede concept.  Het is vanaf nu onze taak om een zo goed mogelijk concept aan te passen naar de wensen van De Parade en daar een echt prototype van te bouwen.
Naast het project wij ook weer op excursie geweest samen met de klas. Allereerst zijn wij naar Fabrique des Lumière geweest. Dit is een digitaal kunstcentrum waar sinds 22 april 2022 met behulp van lichtprojecties de moderne en klassieke kunst van de meest bekende kunstenaars uit de geschiedenis worden vertoond. Voor de digitale exposities wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technologie, die de bezoekers een onvergetelijke totaalervaring laten beleven. Op de dag dat wij de Fabrique bezochten, werden kunstwerken van Gustav Klimt en Friedensreich Hundertwasser vertoond. Wij kwamen binnen in een grote ruimte van 2.800m² met muren van zeventien meter hoog.
Daarnaast zijn wij ook naar het Van Gogh museum geweest, waar de tentoonstelling ‘Golden Boy’ van Gustav Klimt te zien was. Veel van deze kunstwerken waren overigens de inspiratiebron van Fabrique des Lumière.
Wij kijken tijdens deze sprint wederom uit naar een leerzame periode, waarin wij ons concept gaan finetunen en uiteindelijk testen bij de doelgroep. Tot in het volgende blog!
Slow Beat Consultancy,
Shirwani, Maud, Jip, Jenairo en Roy