In dit tweede blog vertellen wij wat er gebeurt met De Parade en Inholland studenten. Het is deze periode aan ons de taak om mee te denken hoe de KinderParade nog sprankelender kan worden voor ouders en kinderen.
Het proces
Tijdens het proces van sprint 1 hebben wij vooral het belang van de ouders en hun kinderen in ons achterhoofd gehouden. Het nieuwe concept voor de KinderParade moet vernieuwend en net zo leuk voor de ouders als voor de kinderen zijn. Het is vaak zo dat kinder-gerelateerde evenementen echt alleen gefocust zijn op de kinderen. De ouders brengen hun kinderen er dan ook speciaal naartoe voor hun vermaak en niet dat van hunzelf. Wij vonden het een leuk idee om de ouders een net zo leuke belevenis te laten ervaren als hun kinderen. Daarbij willen wij elementen toevoegen waar de ouders samen iets met hun kind kunnen doen, maken of zien.
Bevindingen
Ons onderzoek begon met het doen van deskresearch. Wij moesten er allereerst achter komen wat De Parade precies is en waar wij voor staan. Op basis van deze informatie konden wij bepalen waar er ruimte is voor verbetering in het huidige concept. Vervolgens hebben wij trends geanalyseerd en de doelgroep in kaart gebracht, interviews met hen afgenomen en hieruit persona’s gemaakt. De volgende stap was om te bekijken wie de belangrijkste stakeholders zijn, op welke vlakken andere festivalorganisaties het beter doen (benchmarking) en wat onze ontwerpvereisten zijn.
Connecting the dots
Al deze bevindingen zijn samen gevoegd in één duidelijk overzicht, ook wel ‘connecting the dots’ genoemd. Op de foto zijn al onze belangrijkste bevindingen te zien:
- De probleemdefinitie weergeeft waar wij ons als team op gaan focussen tijdens dit project
- De zeven trends die wij het meest interessant vonden en het best vonden passen bij het ontwerpen van het concept
- De scenarioplanning die wij eerder hebben gemaakt op basis van twee passende trends
- De ontwerpvereisten waar wij rekening mee moeten houden tijdens het proces
- De persona’s die wij hebben gemaakt op basis van observaties en interviews
- De belangrijkste stakeholders van de KinderParade waar wij rekening mee moeten houden en het concept voor ontwerpen
- De grootste benchmark inspiratiebronnen waar wij ideeën uit op kunnen doen
- En tenslotte de ontwerpvraag. Dit is de vraag waarop ons eindconcept antwoord moet geven
Design Scope
In de Design Scope hebben wij alle onderdelen van de discover fase getrechterd tot één overzicht met alle belangrijke bevindingen. De bedoeling van dit overzicht is dat het voor de opdrachtgever duidelijk is wat wij gaan ontwerpen, voor wie wij dat doen, met wie wij dat doen en hoe wij dat gaan doen. Bovenaan de Design Scope staat de ontwerpuitdaging. Deze is zo kort en bondig mogelijk geformuleerd en sluit volledig aan op de vraag achter de vraag van De Parade. Daaronder wordt aangegeven voor wie wij de ontwerpuitdaging aangaan, de persona’s. Onder de persona’s staat met wie wij de ontwerpvraag zullen aanpakken. Dat gaat in dit geval voornamelijk om het vak rechtsboven, de stakeholders die veel invloed op en veel interesse in De Parade hebben. Onderaan staan de ontwerpvereisten waar het eindproduct aan zal moeten voldoen. Hierbij worden de randvoorwaarden van De Parade in acht genomen samen met de bevindingen, zoals de drie belangrijkste trends en welke benchmark uitkomsten wij meenemen.
In ons volgende blog vertellen wij hoe onze samenwerking met De Parade is verlopen en wat ons concept is geworden!