
Daar zijn we weer! Samen met Hans Meiboom ( onze opdrachtgever) hebben wij gekozen voor het concept ´Osso´ en we hebben dit uiteindelijk de naam ´Filmosso´gegeven.
Filmosso is een plek waar je films kan kijken, maar tegelijkertijd is het ook een plek die voelt als thuis. Voor de mensen die niet weten wat ‘osso’ betekent, dit wordt vaak gebruikt als straattaal voor thuis. Dan heb je weer wat geleerd! Het is de bedoeling dat je bij Filmosso gelijk een thuisgevoel krijgt door de warme sfeer en nostalgische gevoelens. Het brengt iedereen binnen- en buiten Amsterdam Zuidoost samen.
PROTOTYPES ONTWIKKELING
Nadat we hadden gekozen voor Filmosso, hebben wij een aantal raw & quick prototypes gemaakt. Hiervoor kregen wij ongeveer 20 minuten in de Design Thinking sessie. Onderstaande een aantal uitkomsten van deze creatieve sessie. Het was goed om te zien dat wij als team hetzelfde beeld hadden bij het concept. We hadden namelijk allemaal een huiskamer in beeld gebracht en dit is ook een rode draad in het concept.

Wij vinden het natuurlijk een geweldig concept, maar vindt de doelgroep dit ook? Iets dat bekend staat bij Design Thinking is het testen tot het niet meer kan. Wij hadden na de creatieve sessie een korte vergadering. We hadden ervoor gekozen om 2 prototypes te ontwikkelen: een plattegrond met moodboards en de App ‘Osso voor iedereen’. We wilden graag duidelijk de indeling van Filmosso laten zien en daarbij ook een gevoel creëren met de moodboards. Met de App wilden we laten zien hoeveel er mogelijk is met een App, maar het was ook vooral de bedoeling om erachter te komen of de doelgroep wel behoefte heeft aan een App of dat zij eventueel toevoegingen hadden. Ben je benieuwd naar de App? Klik dan op deze link.

De moodboards staan voor de ruimtes in Filmosso. In de volgorde afgebeeld: de plattegrond, de algemene ruimte, filmzaal slaapkamer, filmzaal woonkamer, filmzaal metrostation en filmzaal tuin.


TESTEN
Om de prototypes te testen is er gebruik gemaakt van een audiovisuele presentatie met de plattegrond, moodboards en de App erin verwerkt. De prototypes zijn getest onder toekomstige gebruikers, dus bewoners van jong tot oud in Amsterdam Zuidoost – en omstreken. Daarnaast ook onder experts uit Amsterdam Zuidoost. Erg breed dus, maar daardoor konden we veel meningen ontvangen.
We hebben gebruik gemaakt van het Feedback Capture Grid model. We zijn toen op de volgende vragen gekomen:
- Wat zijn de onderdelen die je het leukste vond?
- Wat zijn de onderdelen die nog toe zijn aan verbeteringen?
- Wat zijn de onderdelen die je niet hebt begrepen?
- Heb je nog ideeën die jij mist in dit concept?
Deze vragen zijn meegestuurd met de video. We hadden ervoor gekozen om de video online te versturen via WhatsApp en e-mail, zodat het wel ‘coronaproof’ was. Zie hieronder een aantal leuke en kritische eerste reacties die we kregen op het concept. Het was leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was en gelijk een reactie gaf.

De formulieren zijn uiteraard ook ingevuld. Daaruit zijn een aantal opvallende resultaten gekomen:

We gaan nu hard aan de slag met de resultaten, zodat we tot het perfecte eindconcept komen. Ben je benieuwd naar het eindconcept dat we uiteindelijk ontwikkelen? Stay tuned voor ons volgende en laatste blog. Dit wil je natuurlijk niet missen!
Liefs, het gezicht van Amsterdam Zuidoost – 2Gather
