Welcome back! Vorige blog moesten we je in spanning houden over welk concept uiteindelijk gekozen is door de opdrachtgever.
De opdrachtgever heeft gekozen voor een combinatie van concept 2 (Lif(v)e in the theater) en concept 3 (Influencers in the spotlight). Dit omdat ze graag de combinatie van een digitale tool wilde en de invloed van influencers wel interessant vondt.
We bevinden ons nu in de develop fase. In deze fase hebben we gewerkt aan verschillende prototypes en testrondes op basis van de keuze van de opdrachtgever.
Prototype 1: Dit was een TikTok-account waarop er losse filmpjes stonden die POV’s tonen over wat je kunt verwachten bij Podium Mozaïek. De filmpjes waren losse online verzamelde content die als voorbeelden dienden. Hierbij stond vooral centraal dat je alles, wat zich in het theater afspeelt, ziet door het oog van de bezoeker, acteur en personeel.
Dit hebben we getest bij studiegenoten. We kregen als feedback om meer realistische content te maken. Het was voor de testers lastig om de koppeling te maken met Podium Mozaïek omdat de content niet echt van hen was. Het waren losse filmpjes die niks met Podium Mozaïek te maken had, maar filmpjes van andere vrijetijdsaanbieders. Dit, omdat het ons om de content als voorbeeld ging. Het moest dus nog gepersonaliseerd worden door content van Podium Mozaïek. Verder kregen we het advies de uitstraling aan te passen, om het overzichtelijker te maken. Denk hierbij aan huisstijl. Uit deze resultaten is prototype 2 geboren.
Toen hebben we een testplan opgesteld en ook prototype 2 nog een keer getest, alleen nu bij een wat gerichtere doelgroep. De reden waarom het testplan pas na testronde 1 is gemaakt, is omdat we als groep pas na de eerste testronde gerichter gingen testen. De eerste testronde bestond uit peergroepen, die wel in de leeftijdscategorie viel. De 2e testgroep bestond uit 10 stijlzoekers en 10 plezierzoekers en een expert. Met deze groep hebben we 1 op 1 gesprekken gehad, waarbij we vooral wilden weten of de kijker zich welkom voelde bij Podium Mozaïek doormiddel van de filmpjes en of er een gevoel van vertrouwen werd ontwikkeld waardoor de drempel om naar Podium Mozaïek lager zou worden.
Als feedback kregen we te horen dat er behoefte was aan meer interactie door middel van een voice-over bij de filmpjes. Maar ook aan teksten bij de filmpjes die meer duidelijkheid met zich mee zou brengen over de faciliteiten en mogelijkheden bij het theater. Denk hierbij aan het menu van het restaurant.
Tijdens dit proces hebben we de customer journey van de plezier- en stijlzoekers in kaart gebracht en deze samen met prototype 3 gepresenteerd aan de opdrachtgever. Zij was onder de indruk en is benieuwd naar de verdere details.
In blog 4 naderen we de laatste fase, namelijk de deliver fase. Hier gaan we werken aan de marketing, begroting, haalbaarheid en advies. Benieuwd naar het eindproduct? Tot bij ons laatste blog!