Hi lezers!

Het is weer tijd voor een update vanuit EventMatters! Ons project om een circulair festivalconcept voor Reve Events te ontwikkelen is nog in volle gang. In het vorige blog heb je over de drie concepten kunnen lezen die we hebben ontwikkeld. In dit blog vertellen we je hoe we steeds een stapje dichterbij het eindconcept zijn gekomen!

We hebben de drie concepten gepresenteerd aan onze opdrachtgevers, Niels en Thom van Reve Events. Zij waren erg enthousiast over de concepten. Hun voorkeur ligt bij het derde concept Inner Nature, in combinatie met een tikkeltje technologie van het tweede concept, Dreamomatic. Even een opfrisser… Bij het concept Inner Nature staat de schoonheid van de natuur en het ontsnappen uit het dagelijks leven centraal. Alle activiteiten van het concept zijn gericht op innerlijke rust, tot jezelf komen, nieuwe connecties leggen en uiteraard plezier beleven en genieten van muziek. De opdrachtgevers waren bij Dreamomatic enthousiast over de Immersive Dome stage, waar bezoekers aan de buitenkant een grote, mysterieuze koepel zien en als ze binnenlopen terechtkomen in een technologische wereld. Deze concepten en bijbehorende elementen zijn we gaan samenvoegen. Daarnaast hebben we nuttige feedback ontvangen om het concept te finetunen, zodat we deze vervolgens konden gaan prototypen.

We hebben eerst het concept Inner Nature uitgewerkt, zodat het geprototypet kon worden. Het prototype bestond uit een sfeervideo https://www.youtube.com/watch?v=f3JSVcwHHSg van hoe het festival eruit zal komen te zien en een booklet warin het concept, zowel visueel als tekstueel wordt toegelicht. Het prototype is getest onder de doelgroep, de community van La Rêve en experts uit het werkveld met kennis op het gebied van evenementen en duurzaamheid, door middel van enquetesen interviews. Elke doelgroep kreeg een apart booklet met vragenlijst, zodat er verschillende bevindingen uit kwamen. Zo hebben we de mening, wensen, behoeften, haalbaarheid en eventuele opmerkingen in kaart kunnen brengen. Een respondent uit de Community zij bijvoorbeeld: “Ik vind het super slim om duurzaam te worden als festival, het is een trend die alleen maar groter wordt. Het past bij de muziek en jullie concept met de nieuwe extra features klinkt echt als een goed doordacht concept wat goed in elkaar zit!”
Door de bevindingen vanuit de prototype testrondes te analyseren, hebben we een puntenlijst met aanpassingen en toevoegingen kunnen opstellen. Het aangepaste prototype hebben we gepresenteerd aan onze opdrachtgever, zodat hij kon aanvullen waar nodig en op de hoogte is van de veranderingen in het concept. Uiteindelijk hebben we de puntenlijst gebruikt om het concept te kunnen finetunen, zodat dit voldoen aan de wensen en behoeften van de community, de doelgroep. Daarnaast hebben we de feedback van de experts gebruikt om de haalbaarheid van het concept te waarborgen.
Hierna hebben we de customer journey tekstueel en in een visuele journey mapping in kaart gebracht.

Daarnaast hebben we een user storyboard gemaakt om de customer journey te visualiseren.
Na het afronden van de onderdelen van de derde sprint, gaan we door naar de laatste sprint. In de vierde en laatste sprint gaan we een volledig implementatieplan van het festivalconcept schrijven, met een daarbij behorend marketingcommunicatieplan en een begroting. Hier houden we je uiteraard over op de hoogte!
We willen je alvast een fijne jaarwisseling wensen en tot volgend jaar bij ons nieuwe blog!
Stay tuned…