WHO’S EPIC?
EPIC bestaat uit zes toekomstige Leisure & Events Management professionals: Noreley van der Geest, Stijn de Munter, Quinty Guijt, Thijs Vink, Tobias Ruiter en Bart Ruijgh. Een team dat de krachten heeft gebundeld om een episch eindproduct op tafel te kunnen leggen.
WHAT’S SUPPERCLUB?
Supperclub is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Ze staat bekend om haar high end, esthetische en onderscheidende locatie en aanbod. Men kan zijn hart bij Supperclub ophalen tijdens de Suppercruise, op feesten in Supperclub of dinnershows in het restaurant. Bij de dinnershow geeft Supperclub vooraf weinig prijs over de inhoud en programma, wat het mysterieus maakten blijft het zogeheten ‘’what-the-fuck- gehalte”, zoals Supperclub het zelf omschrijft, enorm hoog. Om je toch een idee te geven wat zo’n avond inhoudt: tijdens de dinnershow word je voorzien van een 5 gangendiner, aangevuld met bijzondere en opwindende acts, heerlijke muziek. Dit alles wordt versterkt door de visuals die 260-graden geprojecteerd worden op het canvas (de muren) van de club, waardoor men volledig wordt meegenomen in het verhaal dat Supperclub die avond voor jou in petto heeft.
WHAT’S THE ASSIGNMENT?
Supperclub stelde EPIC de vraag: “Wat is er nodig om Supperclub naar een niveau te krijgen, waarbij zowel de ‘oude’ doelgroep, de ‘jonge mensen’, als toeristen worden aangesproken en gebonden?”* Een breed vraagstuk die ons flink heeft uitgedaagd. Maar wel een die EPIC met beide handen aangrijpt. In deze afstudeerperiode doorloopt het team aan de hand van ontwerpgericht onderzoek vier verschillende fases: Discover, Design, Develop en Deliver. Eerst zoveel mogelijk informatie verzamelen, aan elkaar verbinden, kaders afbakenen, dan de creativiteit in de strijd gooien om prototypes te ontwikkelen die de fundering vormen voor het eindresultaat. Lees je mee?
*In de loop van het project is deze, in overleg met Supperclub, omgezet naar een concretere vraagstelling. Naar wat precies en hoe deze verandering tot stand is gekomen, lees je in blog 2.
Fase 1: Discover
LET’S GET STARTED
In de eerste sprint van het ontwerpgericht onderzoek wordt er gefocust op Discover en Design. EPIC ging in gesprek met Supperclub om duidelijk te krijgen waar deze organisatie behoefte aan heeft en waarom. Ofwel, “de vraag achter de vraag”. Ook zijn wij, EPIC, uitgenodigd door Supperclub, om zelf de unieke dinnershow te ervaren. Het ondergaan van deze immersive experience gaf ons een goed beeld van wat zij doen en binnen welke kaders wij in de volgende fase moeten denken.
Om te ontdekken hoe je bezoekers kunt laten terugkeren, is het natuurlijk belangrijk dat je hen onderzoekt. Evenals dat je een blik werpt op de trends en huidige ontwikkelingen, met welke belangrijkste partners en stakeholders je rekening moet houden, maar ook hoe ‘de buren’ het aanpakken. Daarom heeft EPIC de volgende onderzoeken uitgevoerd: trendanalyse, doelgroeponderzoek , stakeholdersanalyse en een benchmark.
De wensen en behoeften van de doelgroep konden worden afgebakend naar aanleiding van het doelgroeponderzoek en worden vertolkt door middel van de twee onderstaande persona’s.
Met een trendanalyse brachten wij in kaart te welke trends er interessant waren voor het restaurant. Nadat de meest relevante trends waren gekozen, zijn deze in de scenario-map geplaatst. Op die manier hebben wij vier verschillende toekomstscenario’s geschetst: Local Heroes, Global Community, Smart Experiences en World Wide Offer. Door in te spelen op trends en ontwikkelingen met het eindproduct kunnen we namelijk aantonen dat het ook daadwerkelijk future-proof is.
Met een benchmarkonderzoek hebben we even kunnen gluren bij de buren. Hoe doen substituten het, wacht is hun kracht en wat is interessant voor Supperclub? Het werd duidelijk dat er méér mocht. Meer show, meer wow, meer verhaal en meer aandacht voor kwaliteit. De stakeholdersanalyse maakte inzichtelijk welke partijen het interessantst zijn om mee te werken, zoals personeel, media en vaste leveranciers. De meest relevante informatie die uit deze onderzoeken zijn gekomen hebben wij meegenomen in de design scope.
ALMOST THERE
Met het afronden van deze onderzoeken heeft EPIC de eerste fase zo goed als afgerond. Alle benodigde informatie voor fase 1 was in kaart gebracht. Nu kon dit met elkaar in verband worden gebracht en samengevoegd in de Design Scope, zodat dit gepitcht kon worden in de Translate Sessie voor de klas en consultant, en in de Review Sessie voor onze opdrachtgever. De verkregen feedback die hieruit voortkwam, is daarna verwerkt zodat wij met de juiste informatie, kennis en middelen ons kunnen gaan focussen op de tweede fase van dit onderzoek, de Design Fase.
Ben jij benieuwd naar hoe EPIC de opgedane kennis, informatie en de design scope heeft vertaald naar de Design fase? Lees dan snel de volgende blog van EPIC X Supperclub!