Wij zijn projectgroep EXEP. Hier schrijven wij over onze ervaring tijdens project 4.1. Ons team bestaat uit vijf ijverige Leisure & Events management studenten: Beau van Wees (Projectleider), Jermo Bonfrer (Planner), Noor Mohamed (Criticus), Jamie-Lee Swaters (Notulist) en Nick Vonk (Communicator).
Onze opdrachtgever is Supperclub Amsterdam. Wij werken samen met Joey (eigenaar) om een Marketing Experience te creëren rondom de opening van het Supperclub Hotel. Wij hebben de probleemstelling als volgt geformuleerd: ‘De inhoud van het marketing experience concept moet een verlengstuk blijven van Supper’s identiteit. Het moet voor de buitenwereld een logisch verhaal zijn en passen binnen het plaatje van de Supperclub’. Voor deze probleemstelling gaan wij aan de hand van vier fasen aan het werk: discover, design, develop en deliver.
FASE 1: Discover
In de eerste periode hebben wij de volgende twee fasen uitgewerkt: Discover en Design. Tijdens de Define fase hebben wij als eerste de uitdaging geformuleerd, waarom deze uitdaging er is en wat wij moeten opleveren. We hebben de volgende onderzoeken uitgevoerd: Doelgroeponderzoek, benchmark, trendanalyse en stakeholdersanalyse.
Voor het doelgroeponderzoek gebruikten we het Motivaction Mentality model. Uit het onderzoek kwamen de persona’s: Jason en Fenna, zoals te zien op de afbeeldingen.
We gingen aan de slag met de trendanalyse en scenariomapping. Wij als EXEP gingen gezamenlijk via Miro brainstormen omtrent welke trends er zijn en relevant zijn voor Supperclub en onze opdracht. Voor de benchmark hebben wij observatieformulieren gemaakt en ingevuld en omgezet tot relevante resultaten. De stakeholders zijn in kaart gezet en alles werd in ons Miro-bord geplaatst.
Hierna was het voorbereiden voor de Translate Sessie, hier presenteerde we onze Define & Design Scope alvast voor de klas en consultant. Zo werd er feedback vergaard en kon er voor de review sessie voor de opdrachtgever de nodige aanpassingen gedaan worden. Tijdens de Define & Design Scope hebben we al onze belangrijkste onderzoeksresultaten in kaart gebracht en gekozen om de volgende ontwerprichtingen mee te nemen: influencersmarketing, hybride events, individualisering en thematisering.
FASE 2: Design
Na het invullen van de design scope zijn wij doorgegaan naar fase twee: de Design fase. Deze fase bestaat uit drie stappen:
- Ideeën genereren aan de hand van de COCD-box.
- Drie concepten uitwerken met behulp van het waardepropositie canvas.
- Een gepast model uitkiezen en gebruiken om de drie concepten nader in te vullen. Dit gaat in samenhang met het uitwerken van een concept frame per concept.
De eerste stap was dus het gebruik van de COCD-box. Deze hebben we ingevuld met post-its via Miro. Uit deze COCD-box kwamen een aantal ideeën. Uiteindelijk zijn we verder gegaan met de Supper Sleepover, Supper Mansion en Supper Boiler Room (in Miro ‘Community’).
Hier hebben wij na de les een werksessie gehouden het waardepropositie canvas per concept in te kunnen vullen.
Benieuwd naar de concepten? Bekijk ze hier onder.
Concept 1: Supper Sleepover
De Supper Sleepover is een speciale hotelovernachting in het Supperhotel. Hiervoor is gekeken naar de doelgroep Kosmopolieten, omdat deze aansluit bij de lifestyle van de Likeminders. De trend van influencermarketing kwam hier in terug doordat het event grotendeels wordt gehouden voor influencers. Het werd duidelijk dat het spannende randje van de Supperclub terug moest komen in het concept.
Concept 2: Supper Mansion
De Supper Mansion is een concept waarbij er gekeken is naar het brandbook en het huidige thema in het restaurant. De trends die we in dit concept meenamen zijn storytelling, hybride events en influencer marketing. De doelgroep van dit concept is de likeminders, in de vorige fase blijkt dat deze het meest overeenkomen met de postmoderne hedonist en kospomoliet. Om tot het concept te komen is er eerst gebrainstormd over hoe het hotel gebruikt kan worden als locatie voor het evenement. Daarna hebben we het brandbook ernaast gehouden om tot het thema te komen.
Concept 3: Supper Boiler Room
Met het concept voor de Supper boiler room wilde we ons meer gaan richten op de community, enerzijds om die betrekken en anderzijds om die te vergroten. Buiten dat de Supper boiler room hier op inspeelt, komen de andere trends en waarde gepresenteerd tijdens de review sessie terug: beleving, artistiek, exclusiviteit. Het concept is voornamelijk gericht op de Kosmopoliet omdat die zichzelf heel erg hecht aan verbinding en in (sociaal) contact staan. De social climber heeft dit daarentegen veel minder, vandaar de focus op de Kosmopoliet.
Na het uitschrijven van de concepten zijn we aan de slag gegaan met de review sessie voor opdrachtgever Supperclub. Aan het einde van deze fase zal opdrachtgever Supperclub een keuze maken tussen een van de concepten. Deze keuze zal ons leiden in de volgende fase van het project: Prototyping. Benieuwd naar het concept? Bekijk dan ons volgende blog en kom er achter!